Megközelítés

Tények:

 

Budapest-Balatonfüred:                130 km     

Menetjegy ára Budapesten:          400 HUF (2011.09.05-én)

Reptéri taxi ára:                            max. 6000 HUF

Taxi ára Budapesten belül:            max. 5000 HUF

Zöld verseny - racionális utazás

Az Unixsport vállalást tett arra nézve, hogy a lehető legkisebb mértékben szennyezi a környezetet versenyei megszervezésével. Ehhez sok más környezetvédelmi intézkedés  mellett a versenyzők ésszerű utaztatása is hozzátartozik. Balatonfüred Budapestről és a környező nagyvárosokból (pl. Veszprémből, Székesfehérvárról) jól megközelíthető, ezért arra bíztatunk benneteket, saját jármű helyett a tömegközlekedést válasszátok. Ezzel egyrészt óvjátok a környezetet, másrészt megkímélhet minket attól, hogy 6 napig autókat kelljen kerülgetnünk.

Vonattal Budapestről Balatonfüredre

Budapest Déli Pályaudvarról óránként indul vonat Balatonfüredre. A vonatok indulásáról és a jegyárakról a következő linkre kattintva tájékozódhat (magyar, angol és német nyelven):

http://www.mav-start.hu

Budapest metróhálózata (a térkép a LETÖLTÉSEK menüpontból nagy méretben letölthető)

Budapest Ferihegy repülőtér - Budapest Déli Pályaudvar
1,
Az 1-es terminálról és a 2-es terminálról a 200E jelzésű busszal utazz a végállomásig, azaz Kőbánya-Kispestig. (az 1-es terminálról 25 perc, a 2-esről 15 perc, de dugóban lehet akár 1 óra is!). Buszjegyet a sofőrnél vehetsz, ára 400 HUF (2011.09.06-i adat).
2,

Kőbánya-Kispesten válts új jegyet a jegypénztárban, szállj fel a 3-as (kék) metróra és utazz 10 megállót a Deák Ferenc térig (kb. 20 perc).

3,

Szállj át a 2-es (piros) metróra a Déli Pályaudvar felé. Átszálláskor ne felejts el új jegyet érvényesíteni. A Deák Ferenc tértől utazz 4 megállót a Déli Pályaudvarig (kb. 6 perc.)

4,

Keresd meg a jegypénztárat, váltsd meg a jegyed Balatonfüredre, és utazz le hozzánk. Mi a balatonfüredi állomáson várunk, és elviszünk a verseny helyszínére.

Budapest Nyugati Pályaudvar - Budapest Déli Pályaudvar

1,

Keresd meg a 3-as (kék) metrót. Válts jegyet a jegypénztárban. Utazz a 3-as (kék) metrón Kőbánya-Kispest felé 2 megállót (3 perc).

2,

Szállj át a 2-es (piros) metróra a Déli Pályaudvar felé. Átszálláskor ne felejts el új jegyet érvényesíteni. A Deák Ferenc tértől utazz a 4 megállót a Déli Pályaudvarig (kb. 6 perc.)

3,

Keresd meg a jegypénztárat, váltsd meg a jegyed Balatonfüredre, és utazz le hozzánk. Mi a balatonfüredi állomáson várunk, és elviszünk a verseny helyszínére.

Budapest Keleti Pályaudvar - Budapest Déli Pályaudvar

1,

Keresd meg a 2-es (piros metrót). Válts jegyet a jegypénztárban. Utazz a 2-es (kék) metrón 7 megállót a Déli Pályaudvarig (kb. 10 perc)

2,

Keresd meg a jegypénztárat, váltsd meg a jegyed Balatonfüredre, és utazz le hozzánk. Mi a balatonfüredi állomáson várunk, és elviszünk a verseny helyszínére.

Taxival Budapesten

Bárhonnan taxizz bárhová Budapesten, mindig érdemes a nagy és megbízható taxivállalatok autóit választani. Ilyen pl. a Főtaxi, a City Taxi vagy a 6 x 6 Taxi. Általános szabályként elmondható, hogy Budapesten belüli utazásért 5000 forintnál, míg reptéri útért 6000 forintnál sokkal többet nem szabad kifizetni.

A reptérre érkező utasnak viszonylag egyszerű a dolga. A terminál kijárata mellett található a taxivállalat diszpécsere, akitől taxit lehet kérni. A reptérrel szerződött taxivállalat fix árakkal dolgozik, így az átverés kizárható.

Saját autóval

Ha mégis saját autóval kívánod megközelíteni a verseny helyszínét, akkor a 71-es sz. főúton haladva juss el Balatonfüred déli végébe, majd az ott található körforgalomból hajts ki a "Camping" feliratú kijáratnál (a Spar felé). A kemping területén már csak követned kell az Unixos táblákat, de a portástól is kérhetsz felvilágosítást.

Füred Camping elhelyezkedése Balatonfüreden