EMU 6 DAY RACE WORLD TROPHY 5. NAP

EMU 6 DAY WORLD TROPHY : 5 nap után

 

    5 nap után körvanalazódni látszik a végeredmény a 6 napos világkupán, de még messze nem dőlt el a végső sorrend sem a nők, sem a férfiak versenyeiben.

Olivier Chaigne és Johan Steene már csaknem két napja külön harcot vívnak  és még messze nem látszik, hogy a meggyötört arcú, újabb és újabb energiákat elővarázsoló, több mint 10 kilométeres előnnyel az utolsó napra ráforduló francia fiú, vagy a nagyon okosan futó és jóval frissebbnek látszó svéd lesz az első.

    A korábban versenyben vezető és sokáig esélyesként számontartott német Wolfgang Shwerk visszaesett a középmezőnybe, új arcok tűntek fel a dobogós helyezések közelében.

A litván Adias Ardzijauskas (korábban futott már 6 nap alatt 832 km-t) megkapaszkodott a 3. helyen és úgy tűnik, nem is akar engedni belőle, habár a 120. óra végére mintegy 14 kilométerre megközelítette az olasz Notarangelo Michele.
    Külön fejezetet megér a magyar Molnár Péter futása. Péter remek erőbeosztással, nagyon meggyőzően fut az 5. helyen 683,006 km-el (de volt már 4. is és most is csak kevés választja el tőle), lassan úgy tűnik tényleg nem lesz kérdéses, hogy megdönti-e a magyar csúcsot.
    A nők versenye eldőlni látszik, a német Silke Gielen ismét bizonyonyítva klasszisát, mintegy 38 km-es előnyre tett szert – az ő ellenfele immár az F55 kategória világcsúcsa. A 2. helyen továbbra is a dán Tina Andersen fut, az F40 korosztály világrekordjáért küzdhet meg a következő napon.
    Némi meglepetésre megelőzve a japán favorit Sumiet a harmadik helyen mosolyog a svéd Kristina Paltén, neki is bőven kinéz egy 6 napos norvég rekord...
  

5 nap után, a dobogós helyezések:

Férfiak

1. Olivier Chaigne (Franciaország) 746,09 km

2. Jochan Steene (Svédország) 735,895 km

3. Adias Ardzijauskas (Litvánia) 702,53 km

 

Nők

1. Silke Gielen (Németország) 652,481 km

2. Tina Andersen (Dánia) 614,482 km

3. Kristina Paltén (Norvégia) 565,36 km

 

Beszédes arcok: Johann Steene, Olivier Chaigne, Tina Andersen, Silke Gielen

 

Meghatározás nélküli
Kép: