EMU 6 DAY RACE WORLD TROPHY 4. NAP

EMU 6 DAY WORLD TROPHY 4. nap: van idő a fájdalomra

 

Az időjárás az elmúlt 4 nap alatt sokféle arcát megmutatta – esett eső vég nélkül, tűzütt a nap ezerrel, most éppen a szél tombol.
A 6 napos ultrafutó világkupa pedig hasonlóképpen, szinte mindent megmutatott abból, hogy miért is szép, szeretni való és izgalmas sport az ultrafutás, a közhiedelemmel ellentétben.

Volt itt eddig papírforma szerinti, világklasszisokhoz méltó iramfutás, drámai összeomlás, hihetelen feltámadás, sírás, könnyek, fájdalom bőséggel és nevetés, igen végtelenül sok nevetés és jókedv az érzelmek hullámzásának tengerén.
Mert, hogy ezek a lányok és fiúk kinevetik a fájdalmat. Amiből itt bizony jut bőséggel.
A férfiaknál a svéd Steene futott fel az elsõ helyre és próbálja megőrizni, hol növekvő, hol csökkenő előnyét. Nincs nyugta, hiszen szorosan a nyomában van a francia Chaine, aki pedig 3 nap után olyan állapotba került, már nem sokon múlt, hogy az orvosok eltiltották a további versenyzéstõl.
Némi meglepetésre feljött a 3. helyre a litván Adias Ardzijauskas  és egyre számottevőbb előnyre tesz szert az utóbbi órákban visszafogottabb tempót diktáló német Schwerkkel szemben.

Nagy öröm számunkra, hogy Molnár Péter a 7. helyen nagyon jó tempóban és fizikai állapotban versenyez, ha közbe nem jön valami, alaposan megjavítja a magyar csúcsot (767,82 km).

A nőknél a német Silke Gielen meggyőző előnyre tett szert a meglepetésre 2. helyen futó dán Tina Andersennel szemben, őt a sérülése miatt leszakadó japán Sumie követi a 3. helyen. 

 

A 4. nap után, pontosan 95 óra 35 perc elteltével a férfiaknál éppen ez a sorrend:

1. Jochan Steene (Svédország) 600,58 km

2. Olivier Chaigne (Franciaország) 595,02 km

3. Adias Ardzijauskas (Litvánia) 579,26 km

 

Nõk 95 óra 35 percnél:

1. Silke Gielen (Németország) 532,92 km

2. Tina Andersen (Dánia) 497,7 km

3. Sunie Inagaki (Japán) 479,17 km

 

A képen: Jochan Steene, Olivier Chaigne és Adias Ardzijauskas

 

Meghatározás nélküli
Kép: