Pálya

Tények:                                                                                                                                    

 

hossz:                               926,82 méter

irány:                                óramutató járásával megegyező

burkolat:                           100% aszfalt

világítás:                           teljes hosszában

körszámlálás:                   chipszőnyeg a pálya két pontján

eredménykijelzés:            a célkapu után elhelyezett nagyméretű kivetítőn

 Az elkészült új pálya és infrastruktúra, ékes példája Balatonfüred, a Balatontourist és az EMU közös gondolkodásnak, mely egy idegenforgalmi fejlesztésben nyilvánul meg. Ez a pálya, egy 6 éves eredményes világszínvonalú rendezvény folyamodványa. Egy olyan rendezvényé, mely méltán öregbítette Balatonfüred város, és a Balatontourist Zrt. hírnevét.

Jó megközelíthetősége ellenére a pálya a balatonfüredi Füred Kemping egy nyugodt szegletében helyezkedik el. A verseny alatt a gépjármű-, kerékpáros és gyalogosforgalomtól teljesen el tudjuk zárni. Mivel a kempinget kerítés veszi körül és 24 órás portaszolgálat védi, a futók és a rendezők biztonságban tudhatják értékeiket.

A pálya nyomvonala:

A pálya egy  926,82 méter hosszúságú hitelesített körpálya. Felületét teljes hosszában jó minőségű aszfalt borítja. A haladási irány az óramutató járásával megegyező. Verseny közben nincs irányváltás, de a kiegyensúlyozott nyomvonal miatt (bal- és jobbkanyar egyaránt találhatók pályában), nincs is erre szükség. A biztonság érdekében a pályát éjjel megfelelően kivilágítjuk.

A körszámlálást a Hunrun profi csapata végzi. A maximális üzembiztosság érdekében a célkapunál elhelyezett fő chipszőnyegen kívül a pálya legtávolabbi pontján is található egy ú.n. ellenőrző szőnyeg, így a hiba lehetősége minimális. Az alkalmazott ChampionChip rendszernek hála mindegyik versenyző minden egyes körét vissza tudjuk keresni.

 

A forgalomtól elzárt fekvés mellett a terület másik hatalmas előnye, hogy minden kiszolgáló egység (szállás, versenyközpont, frissítőközpont, egészségügyi és masszázsszoba) közvetlenül a pálya közvetlen közelében, attól legfeljebb 3 méterre található. Versenyzőinknek igyekszünk minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy elérjék a célul kitűzött eredményt.