zoltan.ispanki@gmail.com

Primary tabs

Ispánki Zoltán

Mikor kerültél kapcsolatba a sporttal-ultrafutással?

A sporttal 10 éves koromban (1980.), amikor elkezdtem atletizálni. Az ultrafutással 1990-ben, amikor először láttam a szegedi 12 órás versenyt. Első ultra távú futásom a 91-es Kinizsi Százas volt (bár nem verseny, de elég hosszú).

Mit jelent számodra a sport - ultrafutás?

Sport (mindenféle): a hétköznapi stressz és városi életmód ellensúlyozása, baráti kapcsolatok kiépítése és ápolása, test „karbantartása”. Ultrafutás: saját testi-lelki és szellemi határok megtapasztalása, lehetőség szerinti fejlesztése. A mérhető teljesítmény egzakt visszajelzés a szervezet állapotáról. A közös edzések/versenyek tovább erősítik a sportbarátságokat. Az ultrafutásban elért eredmények lendületet adnak a hétköznapi, másfajta terhelések, próbák elviseléséhez-megoldásához.

Milyen előnyöd vagy hátrányod származott a sportból-ultrafutásból?

Előnyök: rendkívül mély barátságok szövődtek, melyek nagy része mind a mai napig tart. Közösségépítő ereje nagy. Testi-lelki fejlődés, kitűzött célok elérése. Új vidékek, országrészek, országok felfedezése. Hátrány: - Meddig és miért akarod csinálni? Ez nem egy olyan sport, amit valamikor abba kell hagyni. Számomra nem is sport, inkább az életem szerves része, egyfajta életmód alakító. Egyszóval életem végéig. Miért: folyamatos testi-lelki karbantartás, élmények, közös programok futóbarátokkal, célok kitűzése és elérése.

Miért lettél, vagy tagja az UNIX-nak?

Amúgy azért LENNÉK az UNIX tagja, mert az egyesület tagjai olyan értékrendet képviselnek, ami közel áll az enyémhez. Sok jó barátom van közöttük. Jó egy csapatba tartozni.