History of Club

EMU    

Az EMU (Egyesület a Magyar Ultrafutásért), mely Magyarország vezető- és a világ legeredményesebb ultrafutó klubja, Pécsett, 2000-ben alakult, akkor még Unixsport néven, a hazai ultrafutók összefogásának eredménye képpen. Ultrafutóink között Európa és világbajnok, Európa és világcsúcstartó, valamint számos országos bajnoki cím birtokosa és országos rekord felállítója is megtalálható.

Az Unix Sportegyesület tagjai 2003-ban önzetlen munkájukkal megalapították a Magyar Ultrafutók Szövetségét, mely már nyolcadik éve működik. Jelenleg azonban klubunk nem tagja a szervezetnek, mert a jelenlegi állapotok összeegyeztethetetlenek tagjaink szemléletével. Erről weboldalunkon elhelyezett nyilatkozataink adnak bizonyságot.

A sportegyesület mögött óriási tapasztalat és tekintély áll, amelyet a tagjaink által közel kétmillió lefutott kilométer és számos hazai és nemzetközi verseny megnyerése - megszervezése öregbít folyamatosan. Ezt nem csak a maguk, de mások számára is szeretnék hasznossá tenni.

2007-től az egyesület versenyrendezéssel is foglalkozik. Azóta elnyerte hat, a 2007-es, 2008-as, 2009-es, és a 2010-es  2013-as 2014-es 100 km-es Országos Bajnokság rendezési jogát.

A 2011. valamint a 2012. évi nemzetközi versennyel együtt az ultrafutók véleményei alapján, e-versenyek kiemelkedő szervezésű rendezvények voltak.

2007-ban megtiszteltetés volt számunkra, hogy a többszörös világcsúcstartó görög Yiannis Kouros, legendásan a világ legjobb ultrafutója, valamint a Guinness rekorder skót bajnok, William Sichel, mint tiszteletbeli tag csatlakozott egyesületünkhöz.

Szervezési és támogatási segítséget nyújtottak a 2010-es Dupla IronMan világbajnokság megrendezésében Bonyhádon, valamint a 2009-ben és 2010-ben Nagykanizsán megrendezésre került 50 km-es világkupa futamon.

Sportegyesületünk ultrafutói 2010-ben a Közép – Tisza Vízügyi Igazgatóság felkérésére, teljesítették a Tisza-tó nonstop körbefutását, (70 km) ami a Tisza-tó turisztikai szezonnyitási ceremónia legfontosabb része volt.

Hagyományos módon, tagjaik állandó résztvevői a Pécsváradi Gyermekklinika részére évről-évre szervezett jótékonysági futásnak. Egyik fő szervezői voltak a polgári összefogásból épülő gödi egyházi iskola, a Búzaszem Iskola felépítéséért és támogatásáért megrendezett jótékonysági futásnak.

2011-ben Magyarországon először, 48 órás és 6 napos Nemzetközi Ultrafutó versenyt szervezett, ahol sporttörténelmet írva, 6 napig non-stop online közvetítette a rendezvényt. Az elmúlt években 88 ország érdeklődői kísérték figyelemmel rendezvényünket, mely a sportolók véleményei alapján a világ legjobb hatnapos versenyévé nőtte ki magát. Klubunk munkájának egyik legnagyobb elismerése, hogy a 2012-es évi versenyünk fővédnöke Czene Atilla a NEFMI sportért felelős államtitkára, a 2013-as versenyé Gyulai Márton István a MASZ főtitkára, 2014-es versenyé Dr Simicskó István, a NEFMI sportért felelős államtitkára  volt.

E- versenyek sikerességét 5 földrész sportolóinak 16 világcsúcsa, 34 különböző nemzetei rekordja és számtalan egyéni rekordja is igazolja.

Rendezvényeinken az atlétikában világújdonságnak számító saját technikai fejlesztések kerültek bevezetésre. Ezzel nem csak a magyar sportnak, de Magyarországnak is széleskörű nemzetközi elismerést szerezett.

2012-től új névvel (EMU) és új székhellyel (Budapest) immáron tizenharmadik éve, állandó támogatói, az Unix autó Kft, a Kaeser Kompressoren, a Biyo-Product Kft, a Saucony, a Magyar Zöldség- és Gyümölcs Terméktanács, a MARESI,  az ABO Agresztisz Szövetkezet, valamint 2011–től legújabb partnerei SONY, Vodafone, Pick, Soproni sör, az LG, a Konkoly és Kiss Kft,  no meg persze a magyar futó- ultrafutó család teljes elégedettségével– változatlanul folytatja tovább tevékenységét.